Centrum voor Jeugd en Gezin Veenendaal is vaak op zoek naar nieuw talent

Wil je bijdragen aan het gezond en veilig opgroeien van jeugdigen in Veenendaal? Wil je werken bij een fijne organisatie, waar je volop van waarde bent voor jeugdigheden en gezinnen in Veenendaal?

Solliciteer dan nu!

 

Jeugd- en gezinswerkers (24-36 uur per week)

Stichting Centrum voor Jeugd en Gezin Veenendaal bestaat sinds 2014. Samen voor het kind, dat is waar het CJG voor staat. We zetten ons in voor een gezonde en veilige leefomgeving voor alle kinderen in Veenendaal. In samenwerking met de gemeente geven we invulling aan het vrij toegankelijke aanbod van zorg en ondersteuning voor kinderen/jongeren en hun ouders. Het CJG kent vier hoofdtaken:

 1. Preventie en Vroegsignalering
 2. Toegang
 3. Ambulante ondersteuning
 4. Regie

Opbouw en doorontwikkeling van het CJG

Het CJG heeft zich ontwikkeld tot een stevige organisatie met verschillende focusteams, waarin professionals met verschillende specialismen samenwerken. Het CJG heeft een goede naam opgebouwd. Inwoners en samenwerkingspartners weten de weg naar het CJG goed te vinden en de cliëntwaardering is hoog. De aanpak van het CJG kenmerkt zich door oplossingsgericht en systemisch werken en het versterken van eigen kracht.

Op welke manier werk je

De jeugd- en gezinswerker ondersteunt gezinnen met kinderen en jongeren bij het normaliseren, het oplossen van de problemen en het duurzaam verbeteren van hun situatie. Dit doe je door hulp in te zetten en dit te monitoren of door zelf kortdurende hulpverlening te bieden.

De verschillende focusteams zijn: Team Veilig Opgroeien, Team Jeugd, Team Toegang, Team Jonge Kind en Passieve regie.

Voor Team Veilig Opgroeien kijk je voor een deel van je contracturen mee met je collega’s in veiligheidszaken, pak je zorgmeldingen op vanuit Veilig Thuis en ben je sparringpartner voor Veilig Thuis en de gecertificeerde instellingen. Verder ben je als regiehouder betrokken bij gezinnen of bied je zelf korte hulpverleningstrajecten.

De jeugd- en gezinswerker die we voor Team Jeugd zoeken heeft als focus regievoering en het bieden van ambulante begeleiding. Als jeugd- en gezinswerker ben je regievoerder op de zorg die ingezet is in een gezin of bied je zelf kortdurende hulpverlening.

Bij Team Toegang ben je het eerste aanspreekpunt voor inwoners van Veenendaal. Door middel van vraagverheldering kom je samen met ouders tot een passende oplossing en heb je contact met scholen en huisartsen.

Team Jonge Kind richt zich op alle opvoedvragen van ouders met kinderen van -9 maanden tot en met 5 jaar en heeft daarin een samenwerking met verloskundigen en huisartsen.

Bij Passieve regievoering sluit je aan bij startgesprekken, evaluaties en afsluitingen in casussen met enkelvoudige problematiek. Je monitort of de ingezette hulp van de zorgaanbieder (nog) passend is.

Bij de uitvoering van al deze werkzaamheden werk je nauw samen met je collega’s van het CJG en bij meervoudig complexe hulpvragen met collega’s van WMO, Werk en Inkomen en Budgetloket. Daarnaast heb je afstemming met externen, zoals zorgaanbieders, JGZ, Veilig Thuis, scholen en huisartsen.

Wat zijn de belangrijkste eisen voor de functie

 • Opleiding op HBO niveau
 • SKJ registratie
 • Kennis en inzicht in het hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken
 • Sociaal vaardig en ervaring om ouders te kunnen ondersteunen of coachen
 • Om kunnen gaan met verschillende situaties en tegengestelde belangen
 • Oplossingsgericht werken en uitgaan van de eigen kracht van gezinnen
 • Daadkrachtig kunnen zijn en initiatieven durven nemen
 • Lijntjes uit kunnen zetten en samen kunnen werken

Wat heeft het CJG jou te bieden?

 • Collegiale en prettige organisatie met korte lijnen.
 • Een aanstelling voor 24-36 uur per week.
 • Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao jeugdzorg schaal 9.
 • Verdere secundaire arbeidsvoorwaarden volgens CAO Jeugdzorg waaronder in totaal 5,5 weken verlof en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitdagende werkomgeving, een breed werkveld en volop ruimte voor eigen initiatief.

Hebben we je enthousiast kunnen maken?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther Collee (Leidinggevende team Veilig Opgroeien en Team Jeugd) op telefoonnummer 06-22521079 of met Beatrijs de Vries (leidinggevende Team Toegang, Team Jonge Kind en Passieve regie) op telefoonnummer 06-40678052. Wil je liever meteen solliciteren? Stuur dan jouw cv en motivatiebrief naar secretariaat@cjgveenendaal.nl.

Ga naar de inhoud