In the Picture

In the Picture

Wij zijn er ook nog! Een Doe-Praat-groep voor kinderen van 6 t/m 12 jaar met een bijzonder gezinslid!

Sommige kinderen groeien op met een gezinslid die psychische en/of lichamelijke problemen heeft. Deze kinderen kunnen hier last van hebben en zich soms schuldig voelen over de moeilijkheden thuis. Het Centrum voor Jeugd en Gezin Veenendaal biedt een groep voor deze kinderen waarin ze ervaren dat zij niet de enigen zijn. Binnen deze groep is er ruimte voor het vergroten van begrip, herkenning bij elkaar, het leren omgaan met de soms ingewikkelde situaties thuis en het verbeteren van de band tussen ouder en kind. Kinderen durven daardoor meer te praten over hun emoties en over de thuissituatie.

Wat gaan we doen?

Tijdens de bijeenkomsten komen verschillende onderwerpen aan bod:

  • (h)erkennen van moeilijke (thuis)situaties.
  • (h)erkennen van gevoelens die daarbij horen.
  • het uiten van deze gevoelens.
  • inzicht geven in de gevolgen van de beperking van het gezinslid in het leven van het kind, en leren hoe hiermee om te gaan.
  • inzicht geven in de steunpunten van het sociale netwerk en stimuleren om daar gebruik van te maken.
  • vrije tijd/dingen voor jezelf doen als kind.
  • vergroten van vaardigheden om met (negatieve) reacties uit de omgeving om te gaan.

We gaan op verschillende manieren hiermee aan de slag, onder andere door te praten met elkaar, filmpjes te kijken en leuke (rollen)spelletjes te doen.

Doel

Het doel van de groep is om te zorgen dat het de ‘normaalste’ zaak van de wereld is dat er gepraat wordt binnen families en hun omgeving over moeilijkheden thuis. Dit werkt zeer effectief bij het voorkomen van verdere problemen bij het kind.

Bijeenkomsten

De groep komt acht keer bij elkaar op een donderdagmiddag en bestaat uit maximaal acht personen. Iedere bijeenkomst duurt 1,5 uur.

Aanmelden

Enthousiast geworden en wil je je (kind) aanmelden? Dat kan via onderstaand formulier. Ook kun je voor meer informatie of aanmelden langskomen bij ons spreekuur (adres: Markt 20). Je kunt je eigen afspraak inplannen via deze link.

*Let op: Bij gescheiden ouders: van beide ouders is er een adres nodig en een akkoord. Zonder beide adressen en akkoord wordt de aanmelding niet in behandeling genomen.

Gegevens kind

Gegevens moeder

Gegevens vader

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Delen:

Beschikbaarheid

  • Startdatum:  Najaar  2024 (er kunnen maximaal 8 deelnemers meedoen)
  • Trainingsdagen/ bijeenkomsten: Donderdag/bijeenkomsten
  • Momenteel zijn er nog 7 plekken vrij

 Bij onvoldoende inschrijvingen of als de training al vol zit zul je door geschoven worden naar de volgende training welke van start zal gaan in …..Nog niet bekend.

Gegevens kind

Gegevens moeder

Gegevens vader

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Meer trainingen

Ga naar de inhoud